Belföld

Bicikliszerelés és tekerés a városban

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 06. 02. 10:22

3 napon át 3 korosztály verseng 4 feladatban a vásárhelyi Bringasuli programban.

Hétfőn kezdődött a Bringasuli program Vásárhelyen, amely május elején kezdődött és aminek keretében, mint ahogy beszámoltuk róla, 6000 diák tanul helyesen kerekezni.

Vásárhely az idén egy pályázat és egy program segítségével a Kertváros, Tarján-Tabán, a Béke-telep, Újváros, valamint Ipartelep városrészek összeköttetésével  javítja a kerékpárút-hálózatot. A pályzatban iskolás gyermekekre koncentráló szemléletformáló kampányt is szerveztek.

Prezentációs anyagok alapján minden osztályfőnök számára – május 6-án és 7-én a Városháza Dísztermében részletes továbbképzést tartottak. A vásárhelyi diákok ez alapján 6000 példányban kaptak oktatási anyagot (Alsós diák: 1702 fő, felsős 1700 fő, középiskolás 2000 fő).

A résztvevő iskolákban, osztályokban, a pedagógusok megtartották az előadásokat, majd az előadások zárásaként tesztlapos felmérés készült, ebbe már a szülők is beszállhattak. A visszaküldött tesztlapok kiértékelés után összeállt a legjobb iskolák és csapatok névsora, akik június első hetében egy roadshow sorozaton mérhetik össze tudásukat.

A hétfőn a strand parkolójában kezdődött napon elsőként a legkisebbek versenyeztek. Az egyes állomásokon azonos feladatokat kell végrehajtani. Tesztlap kitöltés, hibás kerékpár felismerése és javítása, közúti kerékpározás és egy ügyességi pálya a parkolóban áll szemben a diákok tudásával.

A rendezvényt mentő és rendőrségi biztosítás segíti, a pontozást a Kormányhivatal közlekedési felügyelet vizsgabiztosai végzik. A legjobbak nemcsak oklevelet, de díjakat is kapnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.