Belföld

A Tolvajkergetők akcióztak szombaton Hódmezővásárhelyen

A beszámolójuk szerint egy, a saját házából kitett asszony jogainak szerettek volna érvényt szerezni.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, filmeket idéző rendőri akció volt a hétvégén Kishomokon. Egy eldördült lövés után állig felfegyverzett, golyóálló mellényes egyenruhások szállták meg a Nádtető utcát.

Kiderült, egy gázriasztópisztoly sült el, illetve az is, egy öntevékeny bűnüldöző civil csoport tagjai, a Tolvajkergetők munkálkodtak a városban.

A csapat Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint egy alvilági figura megleckéztetése volt a cél, aki kitette a saját otthonából az élettársa édesanyját. A Tolvajkergetők szerint a nő egy jogerős bírói ítélet után sem tudott visszaköltözni a házába, ezért fordult hozzájuk. Az asszony bérleti szerződést kötött a csoport több tagjával, akik így jogosan léphettek fel a – többek közt az asszony bántalmazásával, valamint drogkereskedelemmel is megvádolt – férfi ellen.

Forrás: Youtube.com/tolvajkergetok

B. Zoltán nem nézte jó szemmel a kilakoltatását, így a Tolvajkergetők vezetőjére, Polgár Tamásra, a Tomcat néven is ismert bloggerre támadt, aki, a már említett pisztollyal arcon lőtte őt. Az esetről több videófelvétel is készült. Ezek közül egy az internetre is felkerült.

A rendőrök Tomcatet előállították. Az utcát pedig az indulatok megfékezése végett lezárták.

A facebookos beszámoló szerint az asszony pert fontolgat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ellen, mivel a rendőrök az „elbitorolt otthonát nem védték meg, és arra kényszerítették, hogy elhagyja azt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik