Belföld

Makói Fidesz: Buzás az emberi lélek kiskapuit használta ki

Milliós jutalmakra terjesztett elő cégvezetőket a makói polgármester. A Fideszes képviselők is megszavazták, utólag már nem tennék.

Három önkormányzati cégvezető kapott jutalmat Makón, annak ellenére, hogy jelentős önkormányzati támogatással is csak minimális plusszal zárták az elmúlt évet. Bár a prémiumosztást egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület a helyi fideszes képviselők szerint megtévesztette őket az előterjesztést beadó polgármester.

2013-ban közel egymillió forintos pluszos eredményt tudtunk elérni – sorolta a tavalyi év eredményeit a Makói Televízió vezetője, egyike annak a három makói önkormányzati cégvezetőnek, aki jutalmat kapott múlt évi munkájáért. A televízió 25 millió forint önkormányzati támogatásból működik, tíz éve nem emelkedett ez a támogatásunk, ezért nagyon nehéz fennmaradnunk, ki kell egészítenünk a bevételeinket, pályázatokkal, bérmunkákkal – mondta Rácz Csaba, a Városi Televízió Nonprofit Kft. vezetője, akinek 750 ezer forint prémiumot szavazott meg a képviselő-testület.

Egy-egy millió forintos jutalmat kapott emellett a makói fürdő és a Hagymaház vezetője is. A prémiumokat ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg a képviselő-testület. Az egyik képviselő a Híradónak azt mondta, a szavazás előtt nem volt idejük elolvasni az előterjesztést, de ma már úgy érzi, ha lett volna alkalom átgondolni a dolgot, inkább tartózkodtak volna. Húszéves polgármesterség mellett a Buzás Péter már elég dörzsölt, hogy megtalálja emberismerete jóvoltából azt a kiskaput az emberi lélekben, ahol ki is tudja használni. Itt is ez van, hogy adott pillanatban valami olyasmit bedobok, ami pozitívum és negatívum is – fogalmazott a fideszes Toldi János.

Makó polgármestere azt mondta: elégedett a vezetők munkájával, megérdemlik a jutalmat, és szerinte nem tévesztettek meg senkit a képviselő-testületből. Buzás hangsúlyozta: tévés, egyenes adásos nyilvános ülésen tárgyalták meg a prémiumok ügyét, lehetett kérdezni, lehetett véleményt mondani, és ezt követően voksoltak, egyhangú szavazással. A három jutalmazott által vezetett cég tavaly összesen 265 millió forintos önkormányzati támogatással működött.

Forrás és fotó:hirado.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik