Belföld

Kísértetszállodát bontana Budán Pokorni

Nem építenek a Harangvölgyig érő sípályát a Normafánál, és újabb épületeket sem akarnak elhelyezni a kérdéses területen, erről beszélt a Hegyvidék című kerületi lapnak adott interjúban Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester a Népszava csütörtöki cikke szerint.

A polgármester szerint a Normafával kapcsolatos munkák egyeztetéseinél több szempontot is figyelembe kell venni, hogy mindenki – a kerékpárosok, gyalogosok, kutyások, nagycsaládosok és természetvédők – igényeinek megfeleljenek.

Ez nem azt jelenti, hogy ne keressünk helyet a hobbisíelőknek, de a számukra kijelölhető, támogatott pálya sem érinthetné azonban a Harangvölgy aljában található ősbükköst, ezt a természeti értéket semmiképpen sem szabad veszélyeztetnünk – hangsúlyozta a polgármester.

Pokorni elmondta: ma már minden szereplő pontosan látja, hogy nincs szó semmilyen beruházásról, és ezt a korábban tiltakozásuknak hangot adó zöldszervezetek is támogatják.

Minden funkció elhelyezhető ugyanis a meglévő épületekben, sőt a meglévők számát csökkenteni is lehetne: az egykori Hotel Olimpiát, ezt a “kísértetkastélyt” érdemes lenne lebontani, hiszen ott tudnánk kialakítani a meghosszabbítandó fogaskerekű vasút felső végállomását. Az építési övezetbe tartozó ingatlanon a sportolókat kiszolgáló csomagmegőrző, büfé, tusoló, toalett vagy egy kerékpárkölcsönző is bőven elférne – mondta a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik