Belföld

Rendőrt gázolt egy férfi – nagy erőkkel keresik (frissítve)

Áttört a nagylaki határátkelőhelyen egy román férfi, menekülés közben egy rendőrt is elsodort. Ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel a Makóról kivezető útakon.

Golyóálló mellényes rendőrök keresik a román ámokfutót

Az összes Makóról kivezető úton ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel a rendőrök – írja az MTI. A helyszíni tudósítójuk beszámolói szerint a városban és annak környékén mindenhol golyóálló mellényes rendőröket és határőröket látni.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A távirati iroda egyébként úgy tudja, a román bűnöző a délelőtt egy részét Makón, egy aradi utcai panzióban töltötte. A közeli Gerizdes városrészt utcánként vizsgálják át az egyenruhások.

A férfiról időközben kiderült, hogy Svájcban elkövetett, vagyon elleni bűncselekmények miatt körözik a hatóságok.

Korábban

Egy személygépkocsi jelentkezett belépésre az országba a Nagylaki Határátkelőhelyen május 28-án éjszaka. A román határrendészek ellenőrizték a jármű sofőrjét és utasát. A Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy a gépkocsi vezetője ellen európai elfogatóparancs van az érvényben. Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani a román férfit, gázt adott és áthajtott a határon. E közben elsodort egy román rendőrt, aki könnyebben sérült meg.

A magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták a BMW-t és elfogták annak román állampolgárságú utasát. A rendőrség keresi Filimon Gheorghita 38 éves román állampolgárt. Személyleírása: 170 centiméter magas, fekete hajú. Az országba való belépéskor fekete trikót és farmernadrágot viselt.

Menekülésének elvetemültsége arra utal, hogy a férfi semmitől sem riad vissza, így a rendőrség kéri, hogy aki Filimon Gheorghita jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik