Belföld

Orbán Ráhel és a traktor: az NNI nem boldogult a fatolvajokkal

Nagy mennyiségű fát vágtak ki engedély nélkül a Csabdi-Tükröspusztán lévő Tiborcz-birtok tőszomszédságában, a Tiborcz Eszter által elnyert 157 hektár állami föld két szántója közt fekvő, magántulajdonban lévő területen. Orbán Ráhel azzal a traktorral pózolt, amivel elszállították a fát. Az NNI nem találja a tolvajokat.

Egyéves nyomozás sem volt elég arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda megtalálja azokat, akik az erdészeti igazgatóság tudta és engedélye nélkül a Csabdi-Tükröspusztán lévő Tiborcz-birtok tőszomszédságában, a Tiborcz Eszter által elnyert 157 hektár állami föld két szántója közt fekvő 1,6 hektáros, magántulajdonban lévő területen a fát kiirtotta – írja a Népszabadság. A Tiborcz-lány földjeiről erre írtunk, ha kíváncsi, hogy előzött meg mindenkit Orbán Ráhel sógornője a pályázaton, kattintson.

A Népszabadság munkatársa korábban megörökítette a traktort, amivel elszállították a fát. A traktor a miniszterelnök 27 éves vejének a többségi tulajdonában lévő családi vállalkozás, az ES Hungary Kft. tulajdona. Emellett a traktor mellett pózolt esküvőjén Orbán Ráhel is a Story Magazinban.

Az ügyben több mint egy éve nyomoznak, eredmény nélkül, és a Népszabadság azt is megtudta, hogy a természetkárosítás gyanújával indult eljárást 2014. május 22-én megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda, míg a falopás ügyében az eljárás felfüggesztéséről határozott. Az NNI közleményében nem tér ki arra, hogyan nem sikerült kinyomozni az ügyet, csupán annyi információt osztott meg, hogy

“A nyomozás során beszerzett adatok, vallomások, valamint szakvélemény a lapján a nyomozó hatóság a természetkárosítás bűntett vonatkozásában a nyomozást 2014. május 22-én megszüntette, illetve a lopás bűntett kapcsán az eljárás felfüggesztéséről határozott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik