Belföld

Hűvösen búcsúzik a tavasz

Megélénkül, néhol megerősödik a szél és többfelé várható eső pénteken és szombaton, a tavasz utolsó napjain. Vasárnap már csak elszórtan lehet eső, de nagy nyári meleg még nem várható, néhol 20 Celsius-fokig sem melegszik a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken többfelé megerősödik a szél. Nyugaton és a keleti tájakon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az ország középső területein több helyen, másutt néhol eső, záporeső is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúlon hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, a Dunától keletre azonban alapvetően felhős lesz az ég. Több helyen várható csapadék is. Megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 7-13 fok valószínű. Nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, június elsején a nap nagyobb részében felhős idő várható, a legtöbb napsütés északkeleten, keleten várható. Napközben már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 19-23 fok között alakulnak.

A következő héten fokozatosan melegszik az idő, a háromnapos hétvégén akár 27-29 fokos csúcshőmérséklet is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik