Belföld

A baloldal és a Jobbik közös jelöltben gondolkodik Hódmezővásárhelyen

Ősszel helyhatósági választások lesznek, a kampány már elindult. A találgatások is.

A Vásárhely24 információi szerint a baloldali pártok és a Jobbik is Kendi Imrét, a K-Art Kft. ügyvezetőjét szeretné indítani a polgármesteri székért az októberi önkormányzati választásokon. Úgy tudjuk, Kendi egyelőre nem utasította el a felkérést. Ha vállalja a megmérettetést, ellenfelei a kampányban szemére hányhatják, hogy cége perben áll a vásárhelyi önkormányzattal és a magyar állammal.

Amennyiben Kendi nemet mond, Havránek Ferenc baloldali képviselő indulna a polgármesterségért. Információink szerint az MSZP Kiss Andrea, korábbi szocialista polgármester-jelöltet küldené harcba a címért.

Kendi Imre, a K-Art ügyvezetője, a Ginkgo tervezője, annak átadásán

Találgatások minden oldalon

Az aspiránsok között szerepel a jelenlegi polgármester, Almási István is. Fideszes körökből úgy értesültünk, sokan sikeresnek tartják az idén 70 éves politikust, ugyanakkor vannak, akik inkább Hegedűs Zoltán képviselő nevét szeretnék a szavazólapon látni. Párttársai szerint, bár Hegedűs rendelkezik intézményvezetői és képviselői tapasztalatokkal, többen alkalmatlannak tartják városvezetőnek. Szóba került Mészáros Antal is, aki a város egyik legnagyobb munkáltatója, a CSOMIÉP Kft. ügyvezetője. Mészáros, az utóbbi időben a segélyakcióival hívta fel magára a figyelmet, valamint több állami és szakmai kitüntetést is kiérdemelt munkásságával. Bár nem pártpolitikus, jó vezetői képességekkel rendelkezik.

A Fidesz helyi elnökének, Havasi Katalinnak is voltak korábban polgármesteri ambíciói. Bár a munkájával elégedettek voltak, ő mégis inkább civil foglalkozását választja, és orvosként praktizál tovább a településen. Úgy tudjuk, külsős tanácsadóként venne részt a város működtetésében.

Fideszes informátoraink szerint a párt több képviselő munkájával is elégedetlen. Például Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) pozíciói gyengülni látszanak: a tavaszi választásokon az ő körzete, a Hódtó városrész szerepelt a leggyengébben. A baloldali pártok úgy gondolják, hogy összefogással simán megnyerhetik ezt a körzetet. A Hódtóban ezért új jelöltben gondolkodik a Fidesz-KDNP.

Úgy tudjuk, nem indítanák Fekete Ferencet (Fidesz-KDNP), a Béketelep képviselőjét sem. Bűne, hogy az utóbbi két évben a képviselői munkája helyett inkább vállalkozásával foglalkozott, és elhanyagolta körzetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik