Belföld

Mesterházy megbuktatására készülnek

A hétvégén összeül a szocialista választmány és Horváth Csaba a fővárosi szocialistákkal arra készül, hogy megbuktassák a jelenlegi pártelnököt.

Egymást váltják a reformokat sürgető szocialisták Kálmán Olga Egyenes Beszédében, tegnap Kovács László, ma Horváth Csaba.

Kovács László, Sláger Tibó, Lendvai Ildikó, Bunyós Pityu

A reformista és egyszerre ősszoci Kovács fel is sorolta azokat, akik megmenthetik a pártot, sorrendben Lendvai Ildikó, Hiller István, Kovács László, Kunhalmi Ágnes, Botka László és Veres János. Legalább olyan erős ez a névsor, mint Fásy Ádám mesterhármasa, amiben a zenei virtuóz mellett ott van még Bunyós Pityu és Sláger Tibó.

„A megoldást keressük”

Horváth Csaba ma üzent a tesze-tosza szociknak, kijelentette, ők a megoldást keresik a misztikus nevű Budapest 23 nevű csoporttal (akik a fővárosi erősembereket tömörítik a baloldalon), amihez hozzátartozik szerintük, hogy Mesterházynak le kell mondania. Ők ezt fogják képviselni és mindenképpen ezt akarják elérni a hétvégén.

„Megbuktatják Mesterházy Attilát?

Sokféleképpen fel lehet fogni, de tulajdonképpen nem”

De mégis. Mert a cél az, hogy a mostani elnök távozzon a pozíciójából.

Mérleget megvonni, Jolly Jokert bevetni

Horváth Csaba szerint az a kérdés, hogy a második pofon után, amit már Lendvai Ildikó is megénekelt, tanult-e a hibáiból a párt. Mondja ezt a bukott főpolgármester-jelölt. Mindenesetre Horváth elképzelései szerint a jelenlegi garnitúra után egy ideiglenes testület állna az MSZP élére az önkormányzati választásokig, aminek az élén sokan Botka Lászlót, Szeged polgármesterét látnák a legszívesebben. Horváth is.

Most nem volt ennyire tanácstalan
MTI fotó

Csak egy baj van. Botka László nem szívesen látná Botka Lászlót az MSZP élén, főleg nem az önkormányzati választások előtt és főleg nem ideiglenesen. De az ő „személye megnyugtató lenne a választók szemében”, „örülnék, ha elvállalná” – így Horváth.

Ló Béla ellen

Az MSZP alelnöke egy rövid kitérő erejéig elárulta, szerinte frakcióvezető azért maradhatna Mesterházy a pártelnöki lemondás után is, az ugyanis egy beosztotti pozíció egy súlytalan parlamentben, majd rátért az őszi választásokra. Hogy ő lenne a közös jelölt Tarlós ellen? Kikerülte a kérdést, vagyis megkerülte. „Horváth Csabát fantomjelöltekkel hasonlítják össze”, mondta, utalva ezzel arra, hogy konkrét jelöltje még csak az MSZP-nek van, mindenki más csak „Ló Bélákat és Kis Piroskákat nevez meg”, de ő már az egyéni ambíciói elé helyezte A Nagy Célt, ha a kormányváltás nem is jött össze, legalább Budapesten ellenzéki jelölt nyerjen.

De azért szívesen lenne főpolgármester, hisz annyi jó hírrel tudna szolgálni. (A linkre kattintva egyet azért felemlegetünk.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik