Belföld

Mesterházy kiosztotta a bírálókat

Mesterházy Attila azt fogja javasolni, hogy az MSZP választmánya írjon ki azonnali tisztújítást. A szocialista pártelnök a Népszabadságnak azt mondta: ez azt üzenné a választóknak, hogy változtatni akarnak. Azt még nem döntötte el, indul-e újra az elnökségért, de abban biztos, hogy ha igen, akkor lesz kihívója. Mesterházy nem érti, hogy az angyalföldi szocialisták, miért sürgetnek azonnali felelősségvállalást, amikor az elnökség ezt már megtette, amikor felajánlotta a lemondását.

A pártelnök bírálta a bírálókat. „A jövő és a változás üzenetét szerintem nem Lendvai Ildikó és Kovács László hordozza” – mondta. Mesterházy helyes döntésnek nevezte a korábbi MSZP-vezetők háttérbe szorítását az elmúlt négy évben. Szerinte ez kellett a párt megújításához.

„Senkinek sem kötelező örök életére országgyűlési képviselőnek lennie (…), ha változni akarunk, mert valamiért leváltottak minket 2010-ben, akkor ezt a változást mutatni kell a választópolgároknak, erről szólt az elmúlt időszakunk, hogy megújítsuk a pártot és szervezetét.” Ez meg is történt, új generáció vezeti az MSZP-t.

Mesterházy emberileg megérti azokat, akik ezt csalódottan vették tudomásul, de a közösség szempontjából helyteleníti, hogy – sokszor nevük elhallgatását kérve – bírálják a pártvezetést a sajtóban. „Az MSZP-nek a jövő felé kell fordulnia és a nem a restauráció irányába” – mondta Mesterházy, aki azután nyilatkozott, hogy a bíróság megszüntette ellene azt a szabálysértési eljárást, amely azért indult, mert a kampány hajrájában nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság Simon-üggyel foglalkozó ülésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik