Belföld

Hidegebb lehet hétvégén

Hét közben 24-25 fok várható, de a hétvégére pár fokkal visszaesik, és zivatarok is várhatóak, de figyelmeztető előrejelzést nem adtak ki az elkövetkező napokra.

Szerdán a vastagabb felhőzet ma a Dunántúlon lesz, ott további zápor, zivatar valószínű, keleten ugyanakkor gomolyfelhős, napos idő várható főként a délutáni órákban kialakuló záporral, helyenként zivatarral. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb idő. Késő estére 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A szél mindenütt északnyugatira, északira fordul, sokfelé megerősödik. Zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Pénteken eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Helyenként zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szombaton nyugaton időnként, keleten többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, helyenként zápor kialakulhat. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik