Belföld

MSZP-elnök lehet Molnár Gyula

A lap szocialista forrásai szerint senki nem számított ennyire rossz eredményre, így nincs forgatókönyv a helyzet kezelésére. Noha az MSZP elnöksége felajánlotta lemondását, még az sem biztos, hogy végül távoznia kell Mesterházynak, mert a kibővített választmányban a pártelnök hívei többségben vannak, ráadásul a rendes tisztújítás három hónapig is eltarthatna, és nem is tolonganak sokan feladatért.

Ugyanakkor neveket már bedobtak, és a lap szerint esélyesként leginkább Hiller Istvánt emlegetik. Ő korábban volt már pártelnök, és úgy tartják számon, mint akinek a szavára adnak a pártban, ráadásul egyfajta kapocs az MSZP holdudvarához. A politikus tegnap a Parlament folyosóján arra utalt, hogy nem lenne elnök, bár kész programmal készül a választmányra.

Újra felvetődött Botka László választmányi elnök neve is, de Szeged polgármestere eddig mindig talált magyarázatot arra, miért ne vállalja az MSZP vezetését. A Magyar Nemzet a zavarodottság jelének nevezi, hogy már olyanokról is pletykálnak esetleges pártelnöki aspiránsként, mint Ujhelyi István, Tóbiás József vagy épp a XI. kerületet egykor irányító Molnár Gyula. Rá – miután nemrég a bíróság felmentette – a szocialisták a „Fidesz elleni szabadságharc éllovasaként” tekintenek. További részletek a Magyar Nemzetben.

survey service

Ajánlott videó

Olvasói sztorik