Belföld

Még öt óra van hátra

A legfrissebb adatok szerint eddig a választásra jogosultak közel 16 százaléka voksolt.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a vasárnapi európai parlamenti választáson, délután egy óráig a szavazásra jogosultak 15,9 százaléka adta le voksát valamelyik magyarországi pártlistára. Csongrád megyében valamivel rosszabb ez az arány. A megye közel 400 ezer választójából 51 897-en, (a jogosultak 15,28 százaléka) mentek el.

Továbbra is Ambrózfalván a legnagyobb a választói aktivitás. A településen 404 emberből 75-en már voltak voksolni. Csanyteleken a választási kedv továbbra is alacsony. A falu felnőtt lakosságának 8 százaléka sem jelent meg.

Szegeden már több mint 23 ezren járultak az urnákhoz. A legtöbben az – átjelentkezőket is fogadó – Tömörkény Gimnáziumban. Itt több mint 600 szavazólapot osztottak ki eddig.

Hódmezővásárhelyen a 8-as szavazókörhöz rendelt választók voltak a legserényebbek. Koradélutánig minden negyedik ember elment ikszelni a Kertvárosi Általános Iskolába kihelyezett szavazófülkébe. A legnagyobb forgalom azonban mégsem itt, hanem a Nyugdíjas Lakóparkban volt. Itt összesen 232 borítékot dobtak az urnába. Vásárhelyen összesen 6440-en nyilatkoztak.

Szavazni este hét óráig lehet. A hét, a kilenc, és a tizenegy órás adatokat a linkekre kattintva olvashatja. Az EP-választásról egy részletesebb beszámolót itt talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik