Belföld

Gyurcsányék csalást, botrányt emlegetnek

A DK közleményben tudatta, hogy a III. kerület polgármesteri hivatalban eltűntek a szavazatszedő bizottságba delegált tagjainak az igazoló papírjai, azok “elkallódtak”. A DK szabályszerűen delegált, fölesküdött, és így a törvény értelmében teljes jogú képviselőit ezért nem engedték be a szavazatszámláló bizottságba. A hivatal vezetése a DK helyi képviselőjének követelése ellenére erről még jegyzőkönyvet sem hajlandó fölvenni – írta az ellenzéki párt.

A DK szerint az nem újdonság, hogy a Fidesz a hatalommal visszaél és a törvénybe iktatott lehetőségeit arra használja, hogy a választók akaratát befolyásolja, illetve elérje, hogy a választás végeredménye ne a választók akaratát tükrözze, ez viszont újdonság a választási csalás eszköztárában.

“Azzal eddig a Fidesz sem mert megpróbálkozni, hogy fölszámolja a választás tisztességes lebonyolításának utolsó garanciáját, a résztvevők lehetőségét a választási folyamat ellenőrzésére. Úgy tűnik azonban, az újabb kétharmad birtokában a kormánypárt minden gátlása megszűnt, és végképp elszabadult a hatalmi arrogancia” – írta a DK, amely tiltakozik a botrányos eljárás ellen, és kész azt minden hazai és nemzetközi fórumon megtámadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik