Belföld

Figyelmeztetés: 30 fokban ázhatunk bőrig

Vihar (vihar, )
Vihar (vihar, )

Az egész jövő hetünk időjárása hasonlóan alakul. Bármikor meglephet minket egy helyi zápor, zivatar viharos szél kíséretében, ám marad az enyhe idő.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és sokfelé lehet zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső. A Nyugat-Dunántúlon kisebb a csapadék kialakulásának valószínűsége.

Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak nyugaton, északnyugaton élénkül meg az északi szél, illetve zivatarok környezetében fordulnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 16, 21 fokig hűl le a levegő.

Az ország középső sávjában 14 megyére citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a területeken felhőszakadásra, 25-30 mm-t meghaladó csapadékra kell számítani a nap végéig.

Hétfőn éjszaka foltokban köd képződik, amely a reggeli órákban megszűnik. Ezt követően a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Keddtől péntekig összességében sokfelé, több alkalommal várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat majd. Viharos szelekre is számíthatunk a zivatarok környezetében. A hőmérséklet napközben csütörtökig 16, 23 fokra süllyed. Szárazabb és melegebb időre csak a hét végén számíthatunk, ám akkor is előfordulhatnak majd még helyi záporok, zivatarok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik