Belföld

Ez lehet az MSZP Mohácsa

A szavazókörökből érkező adatokból úgy tűnik, sok helyen az Együtt-PM, még több helyen pedig a Demokratikus Koalíció megelőzte a szocialista pártot, ez számomra is nagy meglepetés – mondta a politikai elemző az InfoRádióban.

Török Gábor szerint „nagyon-nagyon nagy meglepetés van készülőben, földindulás lesz”. Ha valóban az a helyzet, hogy a szocialista párt 10 százalék környékére zsugorodott, elvesztette a versenyt a Jobbikkal szemben, s a DK és az Együtt megközelítette, az olyan átrendeződés lehet a magyar belpolitikában és olyan messzire nyúló hatásai lehetnek, s az az MSZP vezetésében is olyan komoly változásokat indukálhat, amilyenre nem is gondoltunk – tette hozzá.

Tragikusnak érezték a helyzetet

Az MSZP Mohácsa lehet a mostani Európai parlamenti választás – fogalmazott Török Gábor, aki valószínűnek tartja, hogy a szocialista párt szavazói érezték a legkevésbé fontosnak, hogy elmenjenek voksolni, mert az MSZP szavazói érezhették a legtragikusabbnak a helyzetet az áprilisi parlamenti választás után. Eközben a DK és az Együtt szavazói számára ez volt az első lehetőség, hogy önállóan, saját pártjukra voksoljanak.

Biztos vagyok abban, ha ez lesz a végeredmény, tarthatatlan lesz az MSZP vezetésének pozíciója – mondta Török Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik