Belföld

A Jobbik nem kér a gyűlöletből

A Jobbik szerette volna, ha az EP-választási kampány a programokról, illetve azoknak az ütköztetéséről szól. Ehhez képest a Fidesz ahhoz is gyáva volt, hogy az egyetlen, listavezetők között szervezett vitán részt vegyen, s most sem tett le semmilyen érdemi programot az asztalra – mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője.

Ezzel szemben “diktatórikus módszerekkel, az 50-es éveket idéző hazugságokkal és gyűlölettel próbálják lejáratni a Jobbikot” – tette hozzá. Zsigó Róbertnek, a Fidesz szóvivőjének szavaira reagálva úgy fogalmazott: a kormánypárti politikus ma hazugságokat ismételt. Egyrészről a Jobbiknak nem célja, hogy kiléptesse Magyarországot az Európai Unióból, a párt programjában a csatlakozási szerződés felülvizsgálata, módosítása szerepel – jelentette ki.

Dúró Dóra kiemelte: a hazaárulás és a kémvád is hiteltelen most már a Fidesz részéről, hiszen minél több dolog kerül nyilvánosságra ezzel összefüggésben, annál gyengébb lábakon áll ez a vád, amelyre egyelőre semmilyen bizonyíték nincs. Szavai szerint éppen ezért a Jobbik arra kéri az embereket, hogy azért menjenek el vasárnap szavazni, hogy megmutassák: Magyarország nem kér a hazugság és a gyűlölet politikájából, ezzel szemben a programközpontú és jövőképet felmutató pártot, így a Jobbikot támogatják.

A Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt hetekben a Jobbikról kiderült, “veszélyesebbek, mint gondoltuk”, mert az Európai Unióból való kilépést szorgalmazzák, aminek végzetes következményei lennének a magyar munkahelyekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik