Belföld

Így trükközik Simon Gábor

Őrizetbe vétele után egy nappal felesége nevére került a volt MSZP-s balatoni nyaralója. De nem ez az egyetlen ingatlan, amit a nejének „ajándékozott".

Sorra menekíti feleségéhez az ismeretlen eredetű pénzekből vett ingatlanjait Simon Gábor – írja a Magyar Nemzet. A napilap kikérte a földhivataltól a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy két budapesti ingatlanja után balatonszemesi nyaralóját is feleségének ajándékozta a volt MSZP-s elnökhelyettes.

Érdekesség, hogy a szóban forgó belterületi ingatlan elajándékozását 2014. március 11-én – tehát egy nappal Simon őrizetbe vétele után – jegyezte be a siófoki járási földhivatal.

A nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista politikus még 2010. január 28-án, néhány hónappal a kormányváltás előtt vette meg a balatoni ingatlant.

A főügyészség szerint a Simon Gábor által vásárolt üdülőingatlan (a balatonszemesi) és lakóingatlan (a XII. kerületi, Ágnes utcai luxuslakás9 ellenértékeként kifizetett összeg is „olyan ismeretlen forrásból keletkezett jövedelméből származott, amelyeket a tárgyévekben benyújtott adóbevallásaiban nem tüntetett fel, és amelyek után az adót nem fizette meg”.

Ezért a főügyészség módosította a korábbi gyanúsítást, és – ahogy arról a Hír24 is beszámolt – a költségvetési csalással okozott vagyoni hátrányt immár közel százmillió forintra taksálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik