Belföld

Orbán magyarázatot adott az önálló Igazságügyi Minisztériumra

A kormányfő szerint Brüsszel miatt kell egy helyen komolyan hozzá kell nyúlni a kormány szerkezetéhez.

Az előző négy évben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak az államszervezet átalakítása olyan nagy munkát jelentett, hogy a tárca tevékenysége automatikusan a közigazgatás átszervezése felé tolódott el.

“Közben meg Brüsszellel folyamatosan vívjuk a csatáinkat a rezsicsökkentés ügyében, a földvédelem ügyében, a pálinkafőzés ügyében (…), ehhez azonban nagyon erős jogi hátországra van szükség” – fogalmazott Orbán Viktor a Mór Városi Televíziónak adott, csütörtökön adásba került interjúban elmondta.

Orbán Viktor szerint ilyen csaták várhatók a következő időszakban is, így szükség lesz egy önálló Igazságügyi Minisztériumra, amely önálló igazságügyi munkakeretet kap.

“A közigazgatást pedig behozom a Miniszterelnökségre”, az ott dolgozó miniszter irányítása alá – tette hozzá.

A június 6-i kormányalakítással kapcsolatban megjegyezte, hogy “a munkához keressük az embert, és nem az emberhez határozzuk meg a munkát”. Jelezte, hogy szándékai szerint az előző kormány több tagja folytatja munkáját, de “nem mindenkinek kell pontosan ugyanazt csinálnia, mint korábban”. Közölte, hogy mindenki elkészítette saját munkájának értékelését, és folyamatosan tárgyal is a jelöltekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik