Belföld

Elsötétülhetnek a képernyők

31 digitális televíziós telephelyen lesz pár órás leállás júniusban. Rádiók is sisteregnek majd itt-ott.

Az Antenna Hungária (AH) folytatja a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatok fejlesztését, a munka egyes helyeken vételromlással, illetve rövid adásszünettel jár majd – közölte a cég.

Az elmúlt hónapokban az ingyenes MinDig TV a C8 csatornával, míg a MinDig TV Extra kínálata az RTL II, Super TV2, M3 Anno és D1 TV csatornákkal bővült. Június 2-ától bekerül a TV Paprika a MinDig TV Extra Családi csomagjába, ezáltal a digitális földfelszíni televíziós vétellel már 35 televízióprogram lesz elérhető.

Június 5-25. között a digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós szolgáltatásokban lehetnek pár órás szünetek a fejelsztési munkák miatt.

Tokaj, Úzd és Nagykanizsa telephelyeken kismértékű teljesítménycsökkenéssel járó munkavégzés várható, ami néhány, az adótoronytól távol fekvő település esetében okozhat vételromlást.

Június 11. és 16. között hat telephelyen (Tokaj, Aggtelek, Kékes, Úzd, Nagykanizsa és Sopron) helikopteres antennacsere lesz. Az AH ezidő alatt is biztosítja a MinDig TV és MinDig TV Extra programok zavartalan vételét az érintett vételkörzetekben.

A pontos leállások idejét itt láthatja.

További információ a MinDig TV honlapon (www.mindigtv.hu) és ingyenes telefonszámán: 06-80-90-99-00, valamint a MinDig TV Extra honlapon (www.mindigtvextra.hu) és call center számán: 1211 érhető el.

„Figyelem, a halottak kikeltek sírjaikból!”

Zombitámadás hírei szakították meg egy montanai tévécsatorna műsorát, a vészjelzést ismétlődő szöveg szakította meg: „Figyelem, a halottak kikeltek sírjaikból, megtámadják az élőket. A lakosság kerülje el őket, mert fokozottan veszélyesek.” Mint később kiderült, egy számítógépes hacker birizgálta meg a biztonsági rendszert. Tömegpánik már tört ki tömegkommunikációs műsor miatt – az első mozielőadáson a nézők hanyatt-homlok menekültek, amikor a vásznon feléjük megindult vonatot láttak, és Orson Welles Világok harca című 1938-as rádiójátéka is olyan élethű volt, hogy káoszt okozott több amerikai városban – ott a marslakók földi támadásáról hitték azt a hallgatók, hogy épp megtörténik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik