Belföld

Sztárfellépők, egész napos kavalkádok gyermeknapon májusban

Családi és gyermeknapi programok várják a vendégeket megyeszerte május utolsó két hétvégéjén. Itt a teljes kínálat.

Lányi Lala, Kocsis Tibor, a Bagi-Nacsa páros, a Sógorok, Szűcs Judit, a Hooligans, Kállay-Saunders András, Mező Misi, Lajsz András, Fluor Tomi – többek között velük is találkozhat az aki az alábbi programrengetegből választ.

A május 24-25 és május 31- június 1-i hétvégék ezernyi programot kínálnak nemcsak Vásárhelyen és környékén, de az egész megyében. Összeszedtük amit csak találtunk, és ha találunk még, bővítjük a kínálatot.

Hódmezővásárhely – Családi nap

Május 24-ére Családi napot hirdetett a Tiszta Szívvel Egyesület. A programokban 9 és 16 óra között bátorság és ügyességpróbákat szerveznek családoknak, csapatoknak a béketelepi, a hódtói, a népkerti, a damjanich utcai és az Európa Park játszótereire párhuzamosan.

A próbákon tallérokat lehet gyűjteni, ezzel a délutáni sorsoláson értékes ajándékok nyerhetők. A nap végén a Hódtóban koncerten lép fel Lányi Lala és Kocsis Tibor.

Hódmezővásárhely – Susáni családi nap

Május 24-én egész napos forgatag várja a szórakozni vágyókat Vásárhelyen az Epreskertben. Két sztárfellépőt várnak a színpadra. 16:30 a Bagi-Nacsa páros, 18 óra után a Sógorok zenekar lép fel. A teljes programról itt írtunk.

Hódmezővásárhely – Hódtói gyermeknap

Ez a rendezvény már június 1-ére kínál kikapcsolódást szintén egész napos programokkal a Hódtóban. Reggeltől estig kirakodóvásár, és színpadi programok várják a kilátogatókat. Lesz gyermekszínház, bábszínház, kézműves foglalkozások, és ősi hangszerek bemutatása is.

Hódmezővásárhely – Gyermeknap Újvároson

A Visszhang utcai Olvasókör május 23-án pénteken 14 órától gyermeknapot rendez a Széchenyi téren. Ingyenes ugrálóvár, zsíroskenyér, szörp, és játékok.

Hódmezővásárhely – Kincskereső kalandtúra

Az Érték Nőknek Egyesület május 24-én, 16 órakor Kincskereső Kalandtúrát tart. A 6 állomásból álló túra útvonalát egy vaktérkép segítségével kell végigjárni, és a bejelölt művészeti kincseket megtalálva, válaszolni kell a feladatlapon feltett kérdésekre. Az egyórás mozgással és művészeti értékekkel egybekötött foglalkozásra kisgyermekes családokat várnak. Indulás a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola előtti füves területről.

Hódmezővásárhely – Csúcsi Gyermeknap

Gyermeknapot rendeznek a Csúcsi Olvasókörben is. Lesz ugrálóvár, csillámtetoválás és sok egyéb. A programot rossz idő esetén is megtartják, tető alatt. Kezdés 15 órakor.

Hódmezővásárhely – Szikáncsi gyereknap

Május 25-én 10 és 15 óra között Szikáncs központjában is gyereknapot rendeznek. Mesterségek, kézművesek udvara: kézműves foglalkozások, bádogozás, gyermekjáték készítés, sárkányrepülő készítés, korongozás, kosárfonás, ügyességi népi játékok sorversenyek, ugráló vár várja nemcsak a településrész vendégeit.

Algyő – XI. Algyői Repüléstörténeti Emléknap, Hősök Napja és családi gyermeknap

Május 25-én, a gyerekeket arcfestés, kézműves játszóház, ugrálóvár, valamint népi-történelmi játékok várják, utóbbi a Magor Magyarjai Egyesület közreműködésével. A Lovasklub Egyesület révén lovaglás, lovas kocsizás és játékos ügyességi vetélkedő lesz a Lovaspályán. A Bergengóc Zenegóc zenekar Bergengócia című műsora 10 óra 30 perckor kezdődik, délután 2 órától kutyás bemutató, majd vitézi találkozó következik az első világháború centenáriumának jegyében. Fél 5-kor a programot Fluor Tomi koncertje zárja.

Mártély – Retro családi nap

Mi már Kavalkádnak tituláltuk a május 31-ig rendezvényt. Itt írtunk is róla igen részletesen. A sportpálya környékén lesz minden ami szem-szájnak ingere. Este tűzsonglőrök, Rockefeller koncert, sztárvendégként pedig Szűcs Judith érkezik.

Kiszombor – Gyereknap

A művelődési ház udvarán május 31-ére várják a családokat népi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, pónilovaglással, mesével és játékokkal, de lesz bűvész, arcfestés és kenyérlángos sütés is.

Makó – Hagymatikum

Sportnapot és csúszdaavatót tartanak a fürdőben május 31-én grundfocival, streetball és lábtengó versennyel, délután pedig átadják a fürdő két új csúszdáját is.

Makó – Városi gyereknap

A Hagymaház szabadtéri színpadán egész napos gyermeknapi programokat szerveznek. Sok-sok játék, meseszínház, néptánc, Grimm-Busz buli, Hevesi Imre és zenekarának koncertje, mazsorett és Buzás Péter polgármester köszöntője után meglepetés várja a kilátogatókat.

Makó – XII. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál

Május 31-én rendezik a XII. Kemencés és Hagymás Grillfesztivált a Návay téren. A fesztivál házigazdája Szentpéteri Csilla zongoraművésznő, ceremóniamester Lajsz András, a mixerek királya. Idén már pénteken – 30-án – kezdődnek a programok, akkor este fellép a makói Metalstorm  zenekar, utána 20:30-tól pedig a Hooligans.

Mindszent – Városi gyereknap

Május 31-én Városi Gyermeknapot rendeznek Mindszenten a megújult Pallavicini parkban.

Szeged – Gyermeknapi buli 25-én a Vadaspark 25. szülinapján

Május 25-én, vasárnap nemcsak izgalmasan sokszínű gyermeknapi bulit szerveznek, hanem a Vadaspark 25. születésnapját is megünnepelik. Új állatok bemutatásán kívül lesz itt izgalmas bátorságpróba, különleges családi akadályverseny, kézműves foglalkozás és aszfaltrajzverseny, amelyeken a sikeres résztvevők mind-mind ajándékkal távozhatnak.

A nap folyamán kerül átadásra a gyönyörű skarlátíbiszek és más dél-amerikai vízimadarak röpdéje, valamint bemutatkozik a Vadaspark legújabb zoológiai szenzációja. Botka László, Szeged polgármestere azonban nemcsak a jelen újdonságait adja át, hanem – a közeljövő legnagyobb fejlesztésének kezdéseként – lerakja a barna medve bemutató alapkövét. A legkisebbek Móra Ferenc legszebb állatmeséit is meghallgathatják – stílszerűen mindegyiket a főszereplők vadasparki kifutója előtt.

Szeged – Gyermeknap az Agórában

Szegeden az Agóra várja a családokat május 25-én egész nap. A részletes programokat itt olvashatja.

Székkutas – Gyereknap

A sportcentrum várja a családokat május 24-én reggel 9-től. Lesz palacsintabár, lovaskocsizás, ügyességi versenyek, vetélkedők, zenés mesejáték, ugrálóvár és kirakodóvásár.

Szentes – Sportolj a gyermekekért

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány szervezésében május 30-án pénteken az Ifjúsági Parkban tartanak jótékonysági napot. A délelőtt sportversenyeken is részt vesz a nap egyik sztárvendége Mező Misi a Magna Cum Laude frontembere. Este héttől Seres Antal és barátai műsora, majd 21:00 órától Kállay-Saunders András ad koncertet.

Szentes – Városi gyermeknap

Június 1-én a Kossuth téren tartanak egész napos programot. Kézműves és kirakodóvásár, meseszínházak, musical dallamok délután 17 órától pedig a Pom-Pom koncertje nyújt kikapcsolódást.

Csongrád – Vadnyugati gyermeknap

A bokrosi vadnyugati park várja a kilátogatókat május 25-én. Lesz madárbemutató, hamburger evő verseny, western show, lovas bemutatók, gyermekdalok a színpadon, sok játék és móka.

A többi település?

A többi településen is tartanak gyereknapi  rendezvényeket. Részletes programokat még nem találtunk, amit kapunk, dobjuk ide.  Csanádpalota – Városi Gyermeknap 2014.05.24. (szombat) – Apátfalva Gyermeknap 2014. 05. 25. az intézményekben – Mórahalmon pedig május 23-án pénteken rendezik meg a Városi Gyereknapot a Futó-Dobó Lovasközpontban.

Városi tűzoltóságok

Május 24-én a megye tűzoltóságai is kinyílnak a gyerekek előtt. A szentesi, szegedi, makói, vásárhelyi és csongrádi tűzoltóságok 10 és 16 óra között látogathatók. Egész nap vetélkedőket, kiállításokat és tűzoltó bemutatókat tartanak.

Kihagytunk valamit? Írja meg kommentben, vagy a Facebook oldalunkra, vagy küldjön róla emailt a vasarhely24@gmail.com-ra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik