Belföld

Orbán ipari rezsicsökkentést akar

Az energiaár lesz az elkövetkezendő évtizedek legfontosabb kérdése. Aki nem tud olcsón energiát előállítani magának, az versenyezni sem tud majd, ezért meg kell kezdeni az ipari és vállalkozói rezsicsökkentést - mondta a miniszterelnök Dunaújvárosban.

Tiszteletet érdemelnek a magyar emberek az elmúlt másfél-két évben nyújtott teljesítményért, mert ezzel sikerült Magyarországot regionális sereghajtóból a régió éllovasává tenni – hangsúlyozta az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Prinzhorn-csoport dunaújvárosi papírgyára új erőművének szerdai alapkőletételi ünnepségén. Hozzátette, „nagy versenyt futunk” a térség többi országával.

A 45 milliárd forintos dunaújvárosi beruházás kapcsán elmondta: a Prinzhorn-csoport 2300 családnak ad munkát Magyarországon, és most újabb 60 munkahelyet teremt. Az eseményről egy kép is kikerült a kormányfő közösségi oldalára, de hogy azon pontosan mi látható, nem egészen egyértelmű, de hogy nagy büszkeségre ad okot, annyi bizonyos. Íme:

Ipari rezsicsökkentés jöhet

A miniszterelnök szerint az energiaár lesz a legfontosabb kérdés a következő 2-3 évtizedben. Aki nem tud olcsón energiát előállítani saját magának, az versenyezni sem tud majd – fogalmazott. Az Európai Unió az Egyesült Államokkal szembeni energia-árversenyt nem tudja tartani, ezért meg kell kezdeni az ipari és vállalkozói rezsicsökkentést. Amennyiben az EU nem lesz képes energiaárakat csökkenteni, akkor Magyarországnak saját szabályokkal el kell érnie azt, különben a magyar ipar nem lesz versenyképes – mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az uniós miniszterelnökök valamelyik soron következő ülésén, a lehető legkeményebb vitákra számítva, ebben a kérdésben súlyos döntéseket fogunk hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik