Belföld

Hétvégén újra jöhet felhőszakadás

A héten fokozatosan 30 fok fölé emelkedhet a hőmérő higanyszála. A derült napos időt csak a szombaton zavarhatja meg zápor, zivatar, felhőszakadás.

Szerdán napos idő várható nappali gomolyfelhő-képződéssel, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A Dunántúl nyugati felén napközben megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 28 fok között valószínű. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön derült, csapadékmentes idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lesz az égen. A délkeleti szél főként a Kisalföldön élénkül meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Pénteken derült, csapadékmentes idő várható, csak estefelé lehet délnyugaton kevés gomolyfelhő az égen. A délkeleti szél elsősorban a Kisalföldön élénkül meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között alakul.

Szombaton napos időre van kilátás a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon pedig erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Elsősorban a Dunántúlon várható több helyen záporeső, zivatar, amelyeket lokálisan felhőszakadás kísérhet. A változó irányú szél mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében válhat a szél átmenetileg viharossá. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Vasárnap több órás napsütésre számíthatunk erőteljes gomolyfelhő-képződéssel, elsősorban a Dunántúlon lehet több helyen záporeső, zivatar, helyi felhőszakadás. A változó irányú szél mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében válhat a szél átmenetileg viharossá. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Az esővel zenélő ház Drezdában

Nekik egy felhőszakadás koncert:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik