Belföld

Lehet új a nap alatt

Történet a pokoljárásról, a küzdelemről, az egymásra találásról és a felszabadító szerelemről - egy magával ragadó darab vendégeskedett vasárnap a BFMK színpadán.

Tom Kempinski Távolsági szerelem című két felvonásos szerelmi drámájával tért vissza Hódmezővásárhelyre, vasárnap este a budapesti Rózsavölgyi Szalon.

A darab egy teljes elszigeteltségben élő, depressziós, angol író és egy szörnyű, bénulásos betegséggel küzdő, kiszolgáltatott, de reményekkel teli New York-i színésznő szerelmi történetét meséli el. Két ember viszonyát, akik sohasem találkoztak egymással, és akiket egy óceán választ el egymástól.

Lukács Sándor Joe szerepében (Facebook.com/BFMK/Szilágyi Gergely)

Kempinski, a Távolsági szerelem című darabban egy korántsem hétköznapi kapcsolat történetén keresztül mutatja be mindazokat a félelmeket, akadályokat, amelyekkel mindannyiunknak meg kell küzdenünk akkor, ha közelebb akarunk kerülni a szeretett emberhez. Sarah és Joe formálódó viszonya megmutatja, hogyan nyílnak meg a lélek ajtajai, majd bújnak elő mögülük a legféltettebb titkok és legmélyebbre temetett érzelmek, egyúttal azt is, miként válik a szerelmes nőből és férfiból társ, támasz és megmentő.

Tóth Ildikó Sarah szerepében (Facebook.com/BFMK/Szilágyi Gergely)

A drámai jelenetekben, ugyanakkor humorban is bővelkedő színdarabot Tóth Ildikó és Lukács Sándor vitte színpadra. Erőteljes, magával ragadó alakításukkal sikerült bemutatniuk egy lelki és egy testében beteg ember minden fájdalmát, ahogy azt is, lehet új a nap alatt, még akkor is, ha ehhez előbb a poklot kell megjárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik