Belföld

Gyurcsány: Nem lehet szabadságharcot vívni a Habsburgok pénzén

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 05. 20. 22:00

“Az nem működik, amit a miniszterelnök csinál, aki szabadságharcot akar folytatni a többiek pénzéből a többiek ellen, olyan nem volt a magyar történelemben, hogy a Rákóczi-szabadságharcot a Habsburgok pénzéből vívták volna meg” – mondta a korábbi miniszterelnök keddi miskolci “utcafórumán”, mintegy kétszáz szimpatizáns előtt.

Saját középszerűségünk tesz tönkre minket

Szerinte a magyarok nem haszonlesők, “lehet, hogy a kormányfő az”, de ez a mi szégyenünk.

A magyarok büszke európaiak, akik olyan Magyarországot követelnek, amely kiérdemli a tiszteletet, ám a “magyar kormány nem érdemel tiszteletet az európai és a magyar demokratáktól sem”.

Azért hozták létre a Demokratikus Koalíciót, hogy legyen egy párt, amely kiszámítható, amely nem változtatja véleményét, meggyőződését, aszerint hogy “éppen minek van keletje”. Arra biztatta a szavazókat, hogy ne hagyják el hitüket, meggyőződésüket, és május 25-én, az európai parlamenti választáson voksoljanak a DK-ra.

Mint mondta: a kicsinyesség és az önzés bukáshoz vezet, “soha nem a velünk szemben állók tettek tönkre bennünket, hanem a mi középszerűségünk, a kicsinyességünk”.

Jöhet az EEA

A pártelnök úgy fogalmazott: saját lelkiismeretüknek, a baloldal szavazóinak akarnak megfelelni, és ezért megküzdenek.

Mint mondta: bár az uniós választás nem vonz sokakat a szavazófülkékhez, ám a legfontosabb az, hogy “beszéljünk egymással normálisan”, hogy minél többen támogassák a magyar álláspontot az Európai Unióban.

Megismételte, hogy Európai Egyesült Államokban gondolkodnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.