Belföld

“Engem nehogy ide temessetek”

Vásárhely24

2014. 05. 20. 10:57

A címben szereplő mondat egy családjával a vásárhelyi katolikus temetőbe látogató idős asszony szájából hangzott el.

Többen panaszkodnak, sokan állandóan, egyesek időszakonként, hogy gazosak, szemetesek a vásárhelyi temetők. Felkerestük a Kincses és a Katolikus Temetőt, és meglehetősen vegyes képet tudtunk alkotni.

A Kincsesben rendezett a főbejárat és környéke, szépen le van vágva a fű, ám szénája még a sírok és az utak mellett hever. Beljebb és bejárattól távolabb már nem ilyen jó a helyzet, a mártélyi út melletti részen pedig gyalázatos. Derékig ér a fű a gaz, látszik, hogy az idén még egyszer sem nyúltak hozzá.

A katolikusban is tapasztalható a kettősség. A főbb utak mellett többnyire tiszta a sírok környéke, de a régebbi sírok csaknem elvesznek a méteres fűben. A betonutak mellett a hulladéktárolókat ürítették, ám a perifériára szorult kalodák rogyásig vannak gazzal, szeméttel, kidobott sírdíszekkel.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a sírok egy része is nagyon gondozatlan, így ahol körülöttük rendbe is tették a csapásokat, közöket, még inkább szembetűnő az elhanyagoltság.

Egy idős hölgy lányával látogatott a családi sírhoz, ahová szinte machetével kellett utat vágniuk, hangosan kommentálta a temetői állapotokat. Kijelentette, őt meg ne próbálják majd ide temetni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.