Belföld

Megmenekült a magyar szívószálpápa

Felföldi József másfél hete még végső kétségbeesésében demonstrált. Küzdelme nem volt hiábavaló.

Nem kell bezárnia gyárát a debreceni vállalkozó Felföldi Józsefnek, akinek évek óta támadja szívószálszabadalmait egy ausztrál cégcsoport. A Bors információja szerint a hosszas küzdelem végén a bíróság végül neki adott igazat, így a korábbi határozattal ellentétben megmarad több száz ember munkahelye a Felföldi Édességgyártó Kft. üzemében.

Ahogy korábban írtuk: Felföldi nagyjából egyszerre kezdett ízesített, tejben oldódó golyócskákkal töltött szívószálat gyártani az ausztrál Unistraw Holdingsszal. Bár a szabadalmat a kilencvenes években bejegyezték és a Quick Milket több mint tíz évig gond nélkül forgalmazták több tucatnyi országban, 2007-ben megtámadták őket. A magyar bíróság leállíttatta az üzemet. A másodfokú ítélet ugyan nekik adott igazat, a kár addigra több milliárd forintra és több száz munkahelyre rúgott. Két éve az offshore kirendeltségeken át operáló cégcsoport újra nekiment Felföldiéknek, a bíróság megint bezárással fenyegetőzött; a vállalkozó és több száz támogatója, dolgozója Budapesten tüntetett, petíciót adtak át Kövér László és a törvényszék képviselőjének.


Fotó: Neményi Márton

A Bors egyébként hűséges krónikásként követte végig a vállalkozó sorsát, cikkeikből olyan részletek derülnek ki Felföldiről, mint például hogy CANDY rendszámú BMW-vel jár, illetve “mély mondanivalójú, filozofikus” rockoperát ír küzdelmeiről, továbbá, hogy az ausztrálok levágott lófej gyanánt plüsskengurut küldtek neki ajándékba, amit továbbított is a magyar bíróságnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik