Belföld

Észrevehetően május lesz a héten

Hétfőn még néhol előfordulhat egy-egy zápor, zivatar, de a hét második felében beköszönt a nyári időjárás.

Hétfőn napos idő várható gomolyfelhőkkel. A felhőképződés északon, északkeleten lesz erőteljesebb, ott néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül, a nyugati határ mentén, valamint a Kisalföldön olykor megerősödik, de a záporok, zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet kora délután 20, 24, késő este 12, 17 fok között valószínű – írja a met.hu.

Kedden többnyire derült vagy gyengén fátyol-, illetve gomolyfelhős idő várható, inkább csak a középső országrészben képződik több gomolyfelhő, és ott egy-egy futó zápor is előfordulhat. A Dunántúlon több helyen megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 26 fok között alakul.

Szerdán északkeleten lehet több a gomolyfelhő, másutt túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 28 fok között alakul.

Csütörtökön derült, száraz idő várható. A délkeleti szél északnyugaton megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 29 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, nyugaton és északon lehet helyenként erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elvétve záporeső is kialakulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik