Belföld

Rogán: a rezsicsökkentés kiterjesztésére van szükség

A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarország gazdasági teljesítőképességének javításában 2010 óta jelentős eredményeket ért el a kormány.

Ha azonban tartós növekedést szeretnénk, új otthonteremtési programra és a rezsicsökkentés vállalkozásokra történő kiterjesztésére van szükség – mondta. Rogán Antal Tatárszentgyörgy-Sarlóspusztán, a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete által szervezett gazdaságpolitikai konferencián Róna Péterrel, az Ökopolisz Alapítvány társelnökével a 21. századi gazdasági szabadságharcról folytatott vitájában, arról beszélt: Magyarországon az alkotó energiák felszabadításának egyik legfontosabb feltétele a vállalkozások mozgásterének bővítése és versenyképességének javítása, melyet a kormány a rezsicsökkentés kiterjesztésével is igyekszik a következő időszakban elősegíteni.

Az otthonteremtés az új rezsicsökkentés?

Rogán Antal szerint a külföldön munkát vállaló magyarok többsége életkezdésének feltételeit próbálja megteremteni. Ma itthon nagyon hiányzik egy az első Orbán-kabinet idején már létrehozott és sikeres, ám a szocialisták által később tönkretett otthonteremtési program – értékelte, jelezve: a következő években a költségvetési mozgástér függvényében ennek újraindítását tervezik.

Arról, hogy Róna Péter mit mondott, még nem érkezett hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik