Belföld

Kórház tetejét tépte meg a szél Izsófalván

A betegeket nem kellett kiköltöztetni, a helyreállítás megkezdődött. Zala megyében épületekre dőlő fák okoznak gondokat.

Kétszáz négyzetméternyi felületen bontotta meg a viharos erősségű szél Izsófalván a pszichiátriai szakkórház tetejét, betegeket nem kellett kiköltöztetni, a helyreállítás megkezdődött – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Dojcsák Dávid közlése szerint a kazincbarcikai tűzoltók kéziszerszámokkal dolgoznak a tetőn, mentőkötél biztosítása mellett.
A szél a hét közepén okozott jelentős károkat a megyében.

Épületekre dőlő fák Zalában

A péntek estére elcsitult szélvihar utóhatásaként újabb fák dőltek rá épületekre a hétvégén Zalában.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnapi közlése szerint Lentiben szombaton egy 25 méteres fenyőfa dőlt rá egy családi ház oldalára. Vasárnap Zalaegerszegen egy 20 méter magas fenyőfa, Pölöskefőn pedig szintén egy nagyméretű fa borult rá egy-egy épületre.

Zalabaksán szintén a szélvihar következményeként egy családi ház melléképületére négy mellette álló fenyőfa dőlt rá.
Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A szerdán feltámadt viharos szél okozta károk miatt alig két nap alatt több mint 200 esetben vonultak a zalai tűzoltók, többségében kidőlt fák és leszakadt ágak, vagy a szél miatt megbontott épületszerkezetek veszélyhelyzeteinek elhárításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik