Belföld

Arab kézen Budapest legszebb helye

A Buddha Bar luxusszálloda üzemeltetői vették meg a Párisi Udvart, a fejlesztési minisztertől korábban kitüntetést is kaptak.

A két jordániai üzletember érdekeltségébe tartozó Mellow Mood a fővárosban 12 szállodát üzemeltet, ők vették meg az V. kerületi Párisi Udvart – írja az Origo.

Ahogy azt már korábban is írtuk, az önkormányzat zárt ülésen döntött az eladásról, a Párizs Property Kft. pedig 2,1 milliárd forintot ígért a Párisi Udvarért. A kft-t idén február végén jegyezték be, hat nappal a Ferenciek tere 10. szám alatti műemlék ingatlan értékesítésére kiírt pályázat meghirdetésének kezdete után.

Kép: MTI / Kallos Bea

Orbán és Schmitt a megnyitón

A hírportál értesülései szerint hivatalosan jövő héten jelentik be, hogy kik állnak az üzlet mögött, de a lap tudni véli, hogy a kft. mögött Sameer Hamdan és Zuhair Awad áll, akik több szállodát is üzemeltetnek a fővárosban. Cégük, a már említett Mellow Mood 2012 nyarán nyitotta meg az újjáépített Klotild-palotában üzemelő Buddha Bárt, a Párisi Udvar tőszomszédságában. A szálloda megnyitóján ott volt Orbán Viktor kormányfő és Schmitt Pál, akkori államfő is, a megnyitó előtt Németh Lászlóné fejlesztési miniszter pedig állami kitüntetést adományozott a két üzletembernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik