Belföld

Vásárhelyiek a diákok sajtófesztiválján

Az érdeklődők és a szervezők közt is találtunk városbelieket.

Május 16-án rendezték meg a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a budapesti Millenáris Parkban.

A programot Kecskés István, a szervező DUE Médiahálózat elnöke nyitotta meg, majd Takách Zsuzsanna, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója és Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztosa köszöntötte a fiatal újságírókat.

Sajtos Anna, a Németh László Gimnázium diákja a barátaival látogatott el az eseményre. Mint mondták, érdekli őket a média világa, a fesztivál programjain keresztül pedig betekintést kaphatnak a profi újságírók és műsorvezetők mindennapjaiba. Anna számára szinte hagyománnyá vált a sajtófesztivál. Már harmadik alkalommal vett részt a rendezvényen.

Forrás: Facebook.com/Sajtos Anna

A DUE Tehetségkutató és Médiapályázat díjainak átadása mellett, közönségtalálkozók várták az érdeklődőket. Beszélgetni lehetett Novodomszky Évával, Istenes Bencével és más műsorvezetőkkel.

Celebekből sem volt hiány, az X-Faktorban megismert ByTheWay együttessel, illetve Kiss Ádámmal és Litkai Gergellyel is találkozhattak a résztvevők.

Az is kiderült, a DUE Médiahálózat vezetőségében is találni vásárhelyi gyökerekkel rendelkező szakmabelieket. Herczeg Zsolt, az egyesület elnökségi tanácsadója, az InfoRádió munkatársa régebben a helyi rádiónál kezdte el pályafutását, Kruzslicz Dávid, az RTL2 híradójának szerkesztője pedig a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjaként került kapcsolatban a DUE-val, még 1992-ben. Kruzslicz azóta is együttműködik az egyesülettel; a DUE tíznapos nyári médiatáborain csoportvezetőként egyengeti a fiatal riporterek útját.

Bornemissza Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik