Belföld

Ma sem ússzuk meg szárazon

Tizenhárom megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést a várható felhőszakadások miatt a meteorológiai szolgálat.

Szombaton is csapadékos idő valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 13 megyére adott ki elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést. A déli óráktól a nyugati megyéket leszámítva több helyen valószínű zivatar kialakulása. Zivatarhoz lokálisan felhőszakadás (20-30 mm fölötti csapadék), átmenetileg erős vagy viharos (50-70 km/h) széllökés, egy-egy helyen jég (jellemzően 2 cm alatti átmérővel) is társulhat. Kissé melegszik az idő. A hajnali 5-11 fok után napközben 14-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is jó eséllyel lehetnek záporok-zivatarok, de mindenhol kisüt majd a Nap. A szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Hétfőn folytatódik a nappali felmelegedés, zápor-zivatar már csak a Dunától keletre fordulhat elő. Élénk, északnyugaton erős lesz a szél. Sok napsütésben bízhatunk viszont. A hőmérséklet a kora reggeli 7 és 12 fokot követően napközben 20 és 25 fok között alakul.

Keddtől aztán már jóval szárazabb, nyugalmasabb idő ígérkezik, s igazi nyárra sem kell már sokáig várni. Jövő hét végére 30 fok közelébe emelkedhetnek a napi maximumok – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik