Belföld

Két szerencsétlen kutyát mentettek Vásárhelyen

Kiskutya menekült egy autó alá, állatszerető emberek figyeltek fel rá.

Nem világraszóló, de mindenképpen példás történet következik.

Szombaton délelőtt egy autó alá – történetesen a mi autónk alá – menekült egy kis sárgásbarna színű kutya Vásárhelyen. Két arra járó hölgy szíve nyomban megesett a jószágon. A kiskutya annyira félt, nem akart kijönni az autó alól, reszketett, és úgy látszott meg is sérült. Így ott maradtak mellette.

Hoztak neki némi élelmet, és a szomszédos társasházból is kapott ételt. Telefonon értesítették egy állatvédő ismerősüket. Zagyi Imréék érkeztek a helyszínre és vitték el a kiskutyát, ami szerintük nem is olyan kicsi, 2-3 éves is lehet.

Zagyi Imre Öreg-Kishomokon működtet állatotthont. Évente 100 kutyát, 70 cicát fogadnak be átlagosan, saját erőből és felajánlott adó 1 százalékokból működnek. A Kisállatokért és Környezetért Alapítvány adószáma: 18469563-1-06 .

Zagyi Imre később még telefonon jelezte, az Ady Endre utcán egy, az előzőre igen hasonlító másik kutyust fogtak be. Azt is magukhoz vették. A két kis jószágot vélhetően egyszerre csapták ki. Az autó alól kiszedett kutyát elsodorhatta egy autó, vagy nagyon megverték, mondta a szakember. Az általuk befogadott kutyákat dr. Cseuz Tamás állatorvos szokta megvizsgálni, tette hozzá Zagyi Imre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik