Belföld

Kémügy: aljas támadás zajlik a Jobbik ellen

A Jobbik szerint a kémkedéssel megvádolt Kovács Béla ügye nem más, mint egy aljas politikai támadás a Fidesz részéről.

Előző nap még ragaszkodtak Kovács Béla nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatásához, “az ENSZ BT-t, a NATO-csúcsot, a zsidó világkongresszust, mindent össze akartak hívni”, most viszont már Vona Gábort hívnák a testület elé. Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője maga bizonyította, hogy nincs szó kémügyről vagy nemzetbiztonsági kockázatról, egy “szimpla aljas politikai támadás” zajlik a Jobbik ellen, hogy néhány százalékot lefaragjanak a támogatottságából – fogalmazott Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

Úgy vélte: a kormánypártnak semmi sem drága, a saját hatalmi érdeke azt is felülírta, hogy mekkora diplomáciai bonyodalmat, károkat okoz Magyarországnak azzal, hogy más országot vádol meg saját állampolgárán keresztül. A szóvivő kijelentette azt is: a Jobbikot soha, semekkora mértékben nem támogatta más ország vagy külföldi szervezet, s az Állami Számvevőszék vizsgálatai is ezt támasztják alá.

A Fidesz azon felvetésére, hogy hány “Kovács Béla” van a Jobbikban, úgy reagált: kettő, s az egyik földrajzilag közelebb is van Oroszországhoz, mint az EP-képviselő, mivel egy szabolcsi kistelepülésen tagja a pártnak. Mirkóczki Ádám jelezte: noha Vona Gáborral még nem beszélt, a Jobbik soha semmilyen vita vagy vizsgálat elől nem zárkózott el, így nem lenne meglepve, ha a pártelnök azt mondaná, hogy elmegy a hétfői ülésre.

Pontosította azt is, hogy nem a nemzetbiztonsági bizottság teljes ülését szeretnék nyilvánosság előtt tartani, mert a szolgálatok akkor nem számolhatnának be munkájukról, hanem Kovács Béla meghallgatását kérik a nyilvánosság előtt, mert abban nincsenek minősített adatok. A Fidesz előzőleg azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn ne Kovács Bélát, hanem a Jobbik elnökét hallgassa meg egyebek mellett arról, hogy “vannak-e még Kovács Bélák” a pártban és mennyi anyagi támogatást kaptak EP-képviselőjükön keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik