Belföld

Répás zsömlével tömik az iskolásokat

Hogy ezzel mi a gond? Például az, hogy hiányzik belőle a pritaminpaprika. Így etetik a gyerekeket Dunakeszin.

Internetes szenzáció lett és felháborodási hullámot indított el az a kép, amit az Index talált a Facebookon. A közösségi oldara egy szülő töltötte fel a fotót arról, hogy egy dunakeszi iskolában mit adnak az elsősöknek uzsonnára. Egy zsömle, benne némi vaj és egy karika répa. Ennyi. Nem ez az első alkalom, hogy hasonló mennyiséggel szúrják ki a gyerekek szemét – írja az érthetően felháborodott szülő.


Fotó: Facebook

A zsömleügyre meglepően gyorsan reagáltak Dunakeszin. Egyenesen a polgármester tette ki szintén a Facebookra azt a jegyzőkönyvet, ami az eset kivizsgálása után született.

„A szolgáltató elismeri, hogy a képen feltüntetett zöldségkrémes szendvics nem felel meg az elvárásoknak” – olvasható a dokumentumban. Érdemes tovább idézni a magyarázatot: “Az említett szendvics helyes elkészítési módja, amit minden más városi konyha betartott, az, hogy a sárgarépa reszelt állapotba kerül a vajkrémbe bekeverésre. Az egyik tálalókonyhában dolgozó alkalmazottunk azért, hogy amelyik gyerek nem szereti a répát, anélkül el tudja fogyasztani a vajkrémes zsemlét, felkarikázott formába tette bele a sárgarépát a szendvicsbe, valamint kifelejtette az anyagkiszabatban szereplő pritamin paprikát, amit a zsemlének tartalmazni kellett volna”.

És a vége:

„A továbbiakban biztosítékot vállalunk, hogy a tálalókonyha teljes személyzete az előírásoknak megfelelően fogja elkészíteni az ételeket. A mulasztás elkövetéséért, személyre szóló felelősségre vonás történt.”

Az internet népe a következőképp reagált a fenti hírre:

Forrás: Facebook/Kettős Mérce

Ajánlott videó

Olvasói sztorik