Belföld

Forradalmi újítással állt elő a Magyar Posta

Minden második ügyfél csak este hat után ér rá, hogy átvegye a csomagját. Ez nem gond többé az új fejlesztéssel.

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta Zrt., a belföldi futárcégek közül elsőként a nemzetközi tendenciákat követve – jelentette be Szarka Zsolt, a társaság vezérigazgatója újságírók előtt a csomagautomata bemutatóján pénteken a fővárosban, az Örs vezér téren.

A társaság vezérigazgatója közölte: a Magyar Posta 26 helyen helyezett üzembe a csomagokat kiadó automatákat, Budapesten 8 forgalmas csomópontban, és 18 vidéki városban, például Győrben, Pécsen, Kaposváron, Szolnokon, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben.

Szarka Zsolt elmondta: a fejlesztést azért hajtották végre, mert az elmúlt öt évben Magyarországon folyamatosan – évente 4 százalékkal – bővült a csomagpiac. A Magyar Posta esetében ez a növekedés az átlag kétszerese, 8 százalék volt évente.

Emellett a Magyar Posta figyelembe vette azt a nemzetközi tendenciát, hogy ott, ahol erre lehetőség van, a kézbesített csomagok mintegy 50 százalékát az ügyfelek délután 18 és reggel 6 óra között veszik át, vagyis igény van ezen a területen a 24 órás szolgáltatásra. Ezért vezette be ezt a kényelmi szolgáltatást a Magyar Posta is az országban.

Kaviárt, pizzát, salátát automatából?

A Posta fejlesztése vaskalapos, ókonzervatív ötletnek tűnik a világ furcsa automatáihoz képest. Mert az rendben van, hogy Németországban van kolbász-, Japánban rizs- és szake-, Párizsban bagettautomata. De Moszkvában miért van hamburgerautomata? A pizzakészítő automatáról hallottak már? Japánban van még (sör- és rizsautomata mellett) salátaautomata, míg Los Angelesben kaviárt kaphatunk gépből. De a csúcs a kínai élőrák-automata: alacsony hőmérsékleten hűtve, kábult, hibernált állapotban tartja a rákokat, így friss rákhoz juthatunk pár apró jüan bedobása után.

(Mondjuk én a Postának azt a forradalmi újítását is várom évek óta, hogy kihozzák az ajánlott küldeményeket, ne csak az értesítő papírt dobják be a postaládába.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik