Belföld

Nem ússzuk meg a felhőszakadást

Péntek hajnalban mindenhol visszavonta a viharos szél miatti másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyanakkor az ország nagy részén sok csapadékra figyelmeztetnek.

Az MTI-hez eljuttatott, péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a nap folyamán Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében lehetnek még 70 kilométer per órát meghaladó széllökések. Emiatt ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az ország tizenhárom megyéjében és a fővárosban a várható jelentős eső, illetve felhőszakadás miatt van érvényben figyelmeztetés. Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel itt 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. A nap folyamán ugyancsak sok esőre lehet számítani Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében is.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban felhőszakadás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy ezeken a területeken egy-egy intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt eshet le 25-30 milliméternél is több csapadék.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 10 és 16, másutt 15 és 21 Celsius-fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik