Belföld

Megvan Molnár Zsolt ideiglenes utóda

Az MSZP budapesti szervezetét az őszi választásokig a párt budapesti választási bizottsága – Alexa György elnök vezetésével -, Trippon Norbert kampányfőnök és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt irányítja.

A szocialista párt budapesti elnöksége pénteken közleményben számolt be döntéséről az MTI-nek, miután csütörtökön lemondott a szervezet elnöke, Molnár Zsolt.

A fővárosi szocialisták úgy értékelték, hogy a leköszönt elnök az elmúlt napokban érdemtelen támadások kereszttűzébe került, ezért mondott le posztjáról. A budapesti elnökség megértéssel fogadta a döntését és megköszönte Molnár Zsoltnak a “közösségünkért folytatott munkáját” – tették hozzá.

“Nemtelen támadások”

A budapesti szocialisták közölték, meggyőződésük, hogy az itt élők többsége a következő önkormányzati választásokon változtatni akar a város sorsán. Ezért készek részt venni a változásokhoz szükséges feltételek megteremtésében – hangoztatták.

Molnár Zsolt csütörtök este az ATV műsorában jelentette be lemondását, amit az elmúlt napok “nemtelen támadásaival” indokolt, ezek között említette állítólagos szkinhed múltját is.

A szocialista politikusról a Magyar Nemzet írta meg, hogy ott volt 1992. október 23-án a Kossuth téren, amikor tüntetők, köztük szkinhedek, kifütyülték Göncz Árpád akkori államfőt. Majd kiderült, hogy átvonult az MTV székháza elé, és a köztelevízió vezetésének távozását követelte.

Molnár Zsolt a nemtelen támadások közé sorolta, hogy megpróbálta volna eltussolni Rogán Antal ingatlanügyét. A Népszabadságnak a politikus viszont azt mondta, hogy Rogán Antallal csak a parlamenti folyosón találkozott, és kizárólag a fideszes politikus családját érintő – például a gyermeke óvodáztatási költségével kapcsolatos – megszólalások ellen emelt kifogást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik