Belföld

Egy fülke világításának kálváriája

Nincs világítás másfél éve egy vásárhelyi telefonfülkében, nincs aki megcsinálná.

Olvasónk jelezte másfél éve, vagy talán régebben nincs este világítás az Invitel Széchenyi téren található telefonfülkéjében pedig azt még mostanában is sokan használják.

2013 januárjában jelezték a cég felé, a problémát, akik visszajeleztek, hogy rögzítették a hibát. Márciusban egy újabb levélben felhívták a figyelmet, hogy világítás még mindig nincs és hasonlóan nem működik az éjszakai fény a Hódtóban található fülkében sem. A cég válasza szerint a problémát továbbították a szerződéses karbantartók felé.

2013 nyarán még mindig nem javították meg a világítást, az Invitel azt írta, a karbantartók tudnak róla, megsürgetik az eljárást.

A fülke környékén végeznek munkálatokat. Levágják a füvet, tavaly zöldre is lefestették, az üvegét visszahelyezik – mivel az erős ajtórugó miatt sokszor kiesett már. Ám a megjelenő munkások elmondták, a világítás javítása nem az ő területük. A világítás – egy pár száz forintos neoncső – javítása mind a mai napig (2014 május) nem lett elvégezve. Mellesleg a fülkében telefonkönyv sincs.

A távközlési cég a legtöbb nyilvános telefonfülkét már elbontotta az elmúlt években Vásárhelyen, csak azok maradtak meg, amiket tényleg használnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik