Belföld

Fotókon idézzük fel a régi Kavalkádokat!

Több mint 60 remek fotót kaptunk régi mártélyi Kavalkádokról Hegyi Endrétől. Előtörnek az emlékek?

Korábbi cikkünkben mi már a Kavalkádok folytatásának aposztrofáltuk a május 31-én Mártélyon esedékes Retro Családi Napot, de talán elnézik ezt nekünk. Programajánlónk hihetetlen népszerű lett, 400 lájkot, több mint 200 megosztást kapott olvasóinktól, jelezve azt, hogy mindenki örül a készülődő rendezvénynek. A Vásárhely24 pedig, mint már megszokhatták nemcsak az aktuális eseményeknek, de Vásárhely és környéke múltidézésnek is elkötelezett híve.

Fotókat azonban nem nagyon találtunk. A 90-es években a digitális technika még nem volt túlságosan kiforrott, számítógépeken viszonylag kevés fotó lehet ezekről a Kavalkádokról. Hegyi Endre, vásárhelyi fotóstól már korábban is remek fényképeket kaptunk. Endre évek, évtizedek óta nemcsak résztvevője, dokumentálója is a vásárhelyi és környékbeli eseményeknek.

Most több mint 60 nagyszerű fotót küldött nekünk, amin a régi Kavalkádok élednek újra, legalábbis emlékeinkben. Most olvasóinkat egy virtuális időutazásra hívjuk: Böngésszék át a képeket, idézzenek emlékeket, hátha felismerik 11 évvel korábbi önmagukat, vagy kedves ismerősüket. Higgyék el, remek móka lesz fotókat nézegetni!

Mi is felismertünk pár embert a képeken.

Balogh Jánosné, Mártély polgármester asszonya.

Csorba Mihály, Vásárhely néhai alpolgármestere.

A Rockefeller zenekar pár kilóval és évvel könnyebben.

Almási István, akkor még mint vásárhelyi képviselő.

Kovács Erik, zenész, zongorista.

Valamint számos ismerősnek vélt arc a hatalmas tömegfelvételeken.

Hegyi Endrének köszönjük a képeket. Archívumában további 300 fotó van az ott mulatókkal, szórakozókkal. Amennyiben olvasóinknak igényük van rá, ígéretet kaptunk azok leközlésére is, de azokból nagyítás is kérhető, kérjük jelezzék ezt is!

Ha Önöknek is van régi felvétele, emléke, sztorija, küldje el nekünk a vasarhely24@gmail.com címre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik