Belföld

Riasztás: itt a vihar

Több megyében másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a meteorológia Nyugat-Magyarországra a viharos szél miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda kora esti veszélyjelzése szerint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye járásaira adták ki a narancssárga riasztást. Ezeken a területeken a következő órákban akár az óránkénti 90 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is lehetnek.

Küldjön fotót, videót Yvette tombolásáról!

Szemtanúja volt a viharnak? Kérjük, küldje el fényképét, videofelvételét az eseményekről a foto@24.hu címünkre, és mi közzétesszük oldalunkon.

Emellett csaknem az egész országban elsőfokú riasztás van érvényben nemcsak az erős szél, hanem a jelentős mennyiségű csapadék miatt is. A pontos térkép itt érhető el.

A délutáni óráktól a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén sokfelé, északkeleten helyenként 70 km/h fölötti széllökésekre kell számítani, sőt este a Dunántúlon és északkeleten már 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak. A legerősebb szélre csütörtökön számíthatunk, ekkor a Dunántúlon helyenként 90-100 km/h körüli lökések is lehetnek – írja a met.hu.

Egy megyére, Hajdú-Biharra, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerda délután a meteorológiai szolgálat a várható sok eső, viharos szél, illetve heves zivatar miatt.

Az északkeleti megyékben is előfordulhat 90-95 km/h körüli széllökés. Ma éjfélig a Dél-Alföldön területi átlagban 15-20 mm-t meghaladó mennyiségű esőre van kilátás. Csütörtökön a várható csapadékmennyiség általában 15 és 45 mm között valószínű, helyenként azonban ennél több is hullhat.

Nehogy úgy járjanak, mint a kacsák!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik