Belföld

Örmény ítélet: „Vadai Ágnes otromba volt”

Az örmény holokausztcentenárium koordinátora, levélben tiltakozott az ATV-nél Vadai Ágnes kijelentései miatt – írja a Magyar Nemzet.

Diramerján Artin kérte, a csatorna határolódjon el a DK-s politikus otromba mondataitól, mert az sérti az örmény kisebbséget, az örmény áldozatok emlékét. Vadai Ágnes korábban bírálta Dúró Dórát, aki szerint nem egy, hanem többféle holokauszt van, a Jobbik pedig sérelmezi, hogy mégis mindig csak a zsidó holokausztról esik szó. Az örmények Vadai érveit elutasítják, és „otromba mondatai” miatt írtak levelet az ATV-nek. A csatorna meg is hívta az örmény holokausztcentenárium koordinátorát.

Diramerján Artin a stúdióban azt mondta: nem akarnak, de most kénytelenek belefolyni a napi politikába, olyan komoly tájékozatlanságot tapasztaltak. A zsidóéhoz nagyon hasonló örmény holokauszt 1915. április 24. és 1923 között zajlott, amelynek során a törökök másfél millió örményt gyilkoltak meg elképesztő kegyetlenséggel Törökországban. A koordinátor szerint ráadásul a holokauszt kifejezést is az örmény népirtással kapcsolatban említették először.

Diramerján Artin kijelentette, hogy a Magyarországon élő örmények kivétel nélkül érintettek az örmény genocídiumban. Így mindannyian sértve érezhetik magukat Vadai Ágnes miatt. Szerinte igenis el kell magyarázni az embereknek, hogy a XX. században nemcsak egyféle holokauszt volt, hanem sokféle.

A magyarság legnagyobb tragédiájának nem “az úgynevezett” holokausztot, hanem Trianont tartjuk – Duró Dórának erre a mondatára reagált egyébként Vadai Ágnes, aki azt mondta, ez “a holokauszt tagadása”. Vele egyetértésben egyébként Setét Jenő, az Ide tartozunk! Hálózat vezetője visszataszítónak nevezte a Jobbik-szóvivő szavait, ugyanis azokkal semmi mást nem tett, mint relatavizálta a holokausztot, és különösen felháborító, hogy mindez a holokauszt 70. évfordulóján történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik