Belföld

Molnár időzített szkinhedmúltja

A Népszabadság úgy tudja, már megvizsgálták az 1992. október 23-i titkosszolgálati jelentéseket.

A lap belügyi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a „szkinhed és más szélsőséges, illetve radikális ifjúsági csoportok október 23-i terveiről, majd később a mozgásukról készült titkosszolgálati jelentések nem említik Molnárt, ami valószínűtlenné teszi, hogy ő a kérdéses időben aktív szkinhed lett volna”. Az akkori eseményekkel összefüggő jelentéseket 12 évre titkosították, így elvileg azok már nyilvánosságra hozhatóak.

Molnár Zsolt a lapnak azt mondta: már kezdeményezte az iratok tanulmányozását. Az MSZP jelenlegi budapesti elnöke néhány napja a Magyar Narancsnak azt állította, csak kíváncsiskodó diákként ment a Kossuth térre, és követelte később Hankiss Elemér lemondását. A szkinhedek jelenlétét ők nem is érzékelték.

Molnár állítólagos szkinhed múltjáról az mno.hu számolt be először, de csak azt követően, hogy az MSZP hevesen ellenezte szkinhedmúltja miatt a jobbikos Sneider Tamás jelölését az Országgyűlés alelnöki posztjára. Ugyanakkor a minap Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája jegyzetében jelezte, hogy ő maga már jóval korábban – február közepe óta – ismerte az MSZP-s politikus „múltját”. Neki már akkor megmutatták a róla készült 1992-es fényképeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik