Belföld

Megtaláltuk az igazi magyar hősöket

Már forgatják a Mard el képregény-sorozat alapján készült filmtrilógia három és feledik részét, amelynek A bosszúállók 3,5 – A norvég átok lesz a címe. Hozzájutottunk a forgatókönyvhöz (nem volt könnyű!), így elsőként nálunk olvasható, hogy mely szuperhősök és istenek felbukkanására számíthatunk a kultikus sztori következő részében.

Amerika Kapitány

A szabadság őrzője, aki a S.H.I.E.L.D. kommunista bankárok elleni csoportját, a R.O.T.S.H.I.E.L.D.-et irányítja. Testalkata miatt alkalmatlannak nyilvánították a katonai szolgálatra, de egy szigorúan titkos kísérlet során a vérébe fecskendezett szérum hatására legyőzhetetlen lett, kivéve 2002 és 2010 között.

Vasember

Beaverfieldfairplace egykori istene, Merev Antal (később: Tony Stark) leszármazottja. Eredetileg antikommunista hős, ma pedig Minden Pénzek Ura. Harcolt a vietnami háborúban, ahol egy srapnel átszúrta a szívét; csak úgy maradhatott életben, hogy egy különös norvégmintás páncélt visel.

Loki

Bajkeverő isten, aki idegen világból érkezik a Földre. Neve ellenére nem Kosha parancsnok irányítása alatt áll. Fleto és Lurry-Furry néven is ismert. Egy rejtélyes szivárgás kis híján a vesztét okozza, de végül megmenekül: mágikus képessége, hogy a legrosszabb szituációból is győztesen kerül ki, és hogy mindenkivel képes összefogni. Az évek alatt kifőzött ördögi terveiből szakácskönyvet készített.

Hulk

Nevével ellentétben inkább hangos ember a csapatban. Egy kísérleti robbantás során gamma-sugárzás érte, azóta úgynevezett „közösségimédiás” dühkitörései vannak. Teste zöld, de a szíve kék.

Fekete Özvegy

Fiatalkorában a KGB szuperkém kiképző programjába került, így lett belőle Fekete Özvegy. Első megbízatása, egy szuperpékáru kicsempészése közben azonban lebukott, elfogták és fogászati beavatkozást hajtották végre rajta. Ma már Chuck (ejtsd: Csak) fedőnévvel a S.H.I.E.L.D.-nek dolgozik, Amerika Kapitány szóvivőjeként és a szuperhősök méltó időskoráért küzd.

Thorgyán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik