Belföld

“Betelt a pohár”, lemondatnák Lázárt

Az ellenzéki szövetség követeli, hogy a kormány állítsa vissza a szétvert uniós intézményrendszert, tegye átláthatóvá a támogatási pénzek elosztását, tegyen meg mindent azért, hogy a magyar embereknek járó uniós pénzeket le lehessen hívni.

Jávor Benedek emlékeztetett rá, hogy az Index információi szerint román irányítás alá kerülhet a magyar–román határon átnyúló együttműködési program, a hasonló szlovák–magyar pedig Pozsonyé lehet. “A határon túli nemzettársaink érdekeire oly gyakran hivatkozó Fidesz-kormány bénázása”, az intézményrendszer optimalizálása a pénzek lenyúlására azt eredményezheti, hogy a határon túli magyaroknak fontos EU-fejlesztések veszhetnek el.

“A Fidesz ismét bebizonyította, hogy lenézi a választóit, a határon túli magyarok pedig csak addig fontosak számára, amíg a kampányban a szavazataikért kuncsorog” – írta Jávor. Szerinte ez már a harmadik eset az után, hogy az intézményrendszer átalakítása miatt 1500 milliárdos uniós forrás “fagyott be”, majd Lázár János “keménykedése” miatt a Norvég Alap 40 milliárdnyi támogatása került veszélybe. “Most betelt a pohár!” Az Együtt-PM szerint a sorozatos botrányok miatt Lázár János pozíciójára méltatlan és alkalmatlan.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik