Belföld

Az utakon is veszélyes lehet Yvette, a mediterrán ciklon

A dunántúli területeken az óránkénti 100 kilométeres széllökések okozhatnak gondot az autósoknak, de országszerte a hirtelen leszakadó nagy mennyiségű eső is megnehezítheti a dolgukat.

A rendkívüli időjárás miatt várhatóan többfelé vízátfolyások vagy fakidőlések is lehetnek, ezért a szokásosnál is nagyobb óvatosságra lesz szükség a következő napokban, illetve fontos, hogy utazás előtt az autósok tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról – hívta fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Ha az autósok mégis az utazás mellett döntenek érdemes a következőkre figyelniük: tartsanak a szokásosnál is nagyobb követési és oldal távolságot, mérsékeljék az autójuk sebességét, kerüljék el a vízátfolyásos szakaszokat, ne parkoljanak fa alá, különösen óvatosan vezessenek a hidakon, felüljárókon az erősebb oldal széllökések miatt, továbbá kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és fékezést.

Az Yvette névre keresztelt mediterrán ciklon hatására az előrejelzések alapján az ország délkeleti felén már egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, emellett egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A becslések szerint a következő napokban a dunántúli területeken akár 100 km/órás széllökések is lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik