Belföld

Újjáéled a Mártélyi Kavalkád

Főnix hamvaiból támad fel ismét a legendás rendezvénysorozat. Hosszú idő után májusban lesz az első próbálkozás.

A X. kavalkád fogadóbizottsága – fotó: hunnia.de

Közel 10 éven át évről évre ezrek látogattak ki a mártélyi kavalkádokra. A hely és nyár adott, így páran úgy gondolták fel kéne éleszteni a régi emlékek tüzét. Május 31-én Retro családi nap néven várják a tömegeket Mártélyra, tájékoztatott Molnár Irén szervező.

A rendezvény fő helyszíne a régi kavalkádokkal szemközti terület a sportpálya mellett, még a töltés előtt található. Reggel 9-kor a Faluházban ilyenek voltunk címmel kiállítás is nyílik, míg a töltés mellett lovasbemutatókat és falufutást rendeznek.

A legkisebbeket az óvoda is várja. Ott 10 órától egymást érik a programok lesz retro célbadobó verseny, Zumba, Piloxing gyerekeknek, felnőtteknek, homokvárépítő verseny, hétpróba és bábjáték a három kismalaccal.

Felállítanak a pályán egy egészségsátort is, ahol lesz kínai állapotfelmérés, jóga, gerinctorna, egészségügyi mérések, süteménymustra, de indul ismeretterjesztő túra a tanösvényre is.

A pályán egész nap ügyességi és játékos versenyeket szerveznek. Vidámpark hintákkal, árusokkal, kirakodókkal, étellel, itallal, sörrel várják a kavalkádozókat. A légvár mellett különlegességnek tűnik az élő csocsó, szumó és rodeó bika kipróbálása.

A színpadon, mert az is lesz, szintén 10 órától kezdődnek a programok. Zumba Fiteness, Rút kiskacsa a színiiskolásoktól, Mártélyi Népdalkör, meseszínház, divatbemutató, a Villa Negra zenekar, hastánc, táncház, mazsorett, a Members és az Örödögfű zenekar és sokan mások váltják egymást 18 óráig.

Nem kavalkád a Kavalkád sztárvendég és esti buli nélkül. 19 órától fellép a vásárhelyi Rockefeller zenekar, őket követi egy varázslatos tűzzsonglór csapat, a Hestia, majd 21 órától a színpadra lép a Szűcs Judith a diszkókirálynő, aki összes nagy slágerét elhozza.

Az éjszakát DJ De Vargas és Daniel Kray retro diszkója zárja, megfűszerezve egy Vatafaka fellépésbetéttel.

Az 1995 és 2007 között évente megrendezett rendezvényt 2008-ban már nem vállalta az önkormányzat anyagi okok miatt, de ha ez a kezdeményezés sikeres lesz, bízhatunk benne, jövőre valóban ismét lesz Kavalkád.

Fotókat sajnos nem igen találtunk a régi rendezvényekről. Akinek van otthon, kérjük küldjön párat a vasarhely24@gmail.com email címre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik