Belföld

Szanyi ezért a Fidesszel is összefogna

Szanyi összefogásra szólította fel a Fideszt a redikális párt kiszorítása érdekében, azért hogy közös erővel akadályozzák meg azt, hogy a Jobbik megtévessze a magyar választókat. Ezt a szocialista Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti (EP-) listavezetője mondta hétfőn Budapesten a Tüttő Katával, a párt EP-képviselőjelöltjével tartott sajtótájékoztatón.

Szanyi Tibor úgy fogalmazott, bármit gondolhat a Fidesz a szocialistákról, abban a két pártnak mindenképpen egységesnek kell lennie, hogy a Jobbik által “forgalmazott ordas eszmék” és ezek hitvallói ne képviselhessék Magyarországot az EP-ben.

Kérdésre válaszolva kifejtette, a Fidesznek és az MSZP-nek is a maga eszközeit kell használnia a szélsőjobb kiszorítása érdekében, ami Magyarországon leginkább a Jobbikot jelenti.” Nekünk bőven elég lenne az, ha Orbán Viktor miniszterelnök nem ismételgetné azt a gondolatiságot, amit a Jobbik képvisel” – tette hozzá.

Európai minimálnyugdíjat, európai minimálbért!

Szanyi Tibor előzőleg a Ma reggelben még azt is mondta, hogy a szocialista párt “az egyetlen erő, amely valóban az európai szabályok alakítására törekszik. A Jobbik európai jelképgyalázással tölti az idejét, a Fidesz képzeletbeli háborúkat indít az Európai Unióval és tagországaival szemben”.

“Mi azt mondjuk, hogy legyen európai minimálnyugdíj és európai minimálbér, ez azt jelenti, hogy az adott országban lévő létminimum alatt nem lehet sem nyugdíj, sem bér” – mondta. Az MSZP azt szeretné, hogy 25 év alatt mindenkinek legyen munkája, a nők és férfiak között legyen bér- és nyugdíjegyenlőség, méltányos árú legyen az élelmiszer.

Aki most az MSZP-re szavaz, az a baloldali irányvételre szavaz Európában. Akárhányan lesznek is képviselők, egy nagy frakció tagjaiként együtt igyekeznek kivívni, hogy a nők, a fiatalak, a gyerekek, a családok legyenek az elkövetkezendő 5 év nyertesei. „Aki most, május 25-én az Magyar Szocialista Pártra szavaz, az valójában a gyermekeinkre szavaz” – jelentette ki.

Az Európai Egyesült Államokkal kapcsolatos törekvésről elmondta: az európai és a magyar szocialisták szerint is ez egy nagyon távlati történet. Belátható jövőn belül nem szeretnének ilyet – nyilatkozta. Hozzátette: „Ez nem egy amerikai olvasztótégely.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik