Belföld

Nagy szegénységben él Gyurcsány pártja

Megkezdte a munkáját az új Országgyűlés, a Demokratikus Koalíció elnöke pedig azonnal el is mondta mindenről a véleményét Kálmán Olga műsorában.

Bizarr élmény, amikor Gyurcsány Ferenc a korrupcióról beszél. Az Egyenes Beszéd mai adásában márpedig erről beszélt. A volt miniszterelnök kijelentette, a Fidesz „ellopta a törvényhozást”, a saját gazdasági érdekköreik számára hozzák a jogszabályokat.

„Korrupt középszer”

Az emberek a kis korrupciót, a húszmilliót fel tudják fogni, fel is háborodnak rajta. A nagyot, ahol már milliárdos összegekről van szó, azt nem érzékelik, nem is fogják fel, ecsetelte a műsorvezető, erre helyeselt Gyurcsány, lásd Hagyó Miklós húszmilliója és a mostani milliárdok. Kopernikusznak is sikerült elhitetni az emberekkel egy idő után, hogy nem a Föld kering a Nap körül, hanem fordítva, a DK is harcol azért, hogy ne Gyurcsány legyen a korrupt, hanem fordítva – mondta.

De a Demokratikus Koalíciónak van megoldása, létrehoznák az uniós korrupciós ügyészséget, azért, hogy itthon „senki ne bújhasson Polt Péter szoknyája mögé.” Ugyanis a legfőbb ügyész Gyurcsány szerint nem a leghatékonyabb, ha Fidesz-közeli korrupciós ügyekről van. Javaslatuk szerint a nemzeti szinten elkövetett korrupciós ügyekben egy magasabb, uniós szint járna el, így kerülve el az eltusolás veszélyét.

„Nagy szegénységben él a párt”

Az EP-választásról és az azt megelőző kampányról Gyurcsány elárulta, nagy országjárásban van, minden hétfő Budapest, aztán a következő négy napban napi kettő vidéki állomás. „A mieinket nem törte meg a választási vereség”, mármint a pártot nem, állítja a NapiFeri tartalomszolgáltatója, és 5-10 százalék fölötti (!) eredményt vár az EP-választástól. (A felkiáltójelet nem Gyurcsány rakta oda, én voltam, hiszen korábban már azt is megszellőztette, ha nem szereznek helyet, akkor felajánlja a lemondását.)

A párt nagy szegénységben él, szomorkodik, ennek köszönhető, hogy két év után is sokan vannak még, akik azt hiszik még mindig MSZP-s. De nincsen vendégszereplés poén nélkül, már Orbánnal is keverték össze. Főleg a kisgyerekek, a 13-14 évesek. Nem tudjuk, hogy ez melyikükre nézve hízelgő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik